Wednesday 21 May 2014

Gigner lemonade

Hezké odpoledne :)
dneska se s vámi podělím o supr recept na zázvorovou limonádu, která se do dnešního horkého dne hodila jako nikdy! Určitě ji znáte a děláváte si ji doma v létě...ale pro ty, kteří pijí jen Coca Coly a všelijaký jiný srajdy...prostě srajdy, jiným slovem se to vyjádřit nedá :D, je to novinka.
Je to jednoduché a rychlé a hlavně..chutná to božsky!
Potřebujete jen zázvor, který nastrouháte nebo nakrájíte, přidáte třtinový cukr dle chuti, pár lístků máty, šťávu z citrónu a vodu.
Zázvor je kouzelná rostlinka - je protizánětlivý, pomáhá proti zažívacím potížím, při svalových bolestech, při nachlazení a dokonce i při nevolnostech při cestování. Proto jsem se rozhodla jej zařadit do svého jídelníčku, v zimě ve formě čajů a v teplých dnech zase formou osvěžujících limonád.



Good afternoon :)
today I will share with you my recept for ginger lemonade, which is perfect for today (because it´s so hot)! You certainly know that recept and doing it in summer at home...but for those, who drink only Coca Cola and other drinks like that it can be something new.
It´s easy and fast and mainly...it´s delicious!
You need only ginger, which you have to grate or cut, then you add cane sugar to taste, a few mint leaves, lemon juice and water.
Ginger is magic plant - it´s anti-inflammatory, it helps against digestive problems, against muscle pain, against cold and even against sickness from travelling. That´s why I decided to place it to my menu, in winter in the form of tea and in hot days in the form of refreshing lemonades.

3 comments: