Wednesday 28 January 2015

V ulicích Paříže: 2.díl

Co patří mezi have to do činnosti, když se chystáte navštívit Paříž? Možností je tolik, že za jeden týden to ani zdaleka nesfouknete všechno. Pokud tedy chcete poznat Paříž, za samu sebe říkám, že to bude chtít více, než jen jednu návštěvu!


1. Tour d'Eiffel
Bez návštěvy Eiffelovky by snad ani do Paříže jet nešlo. Tedy alespoň pro mě. Tahle obří kovová konstrukce mě přitahuje jako magnet a ten výhled shora je nezapomenutelný! A zabruslit si tam v mezipatře na ledních bruslích není v zimě žádný problém. Ano, taky jsem koukala. Jedinou nevýhodou jsou někdy až dvouhodinové řady...



2. Pont des Arts
Pokud jedete do Paříže se svou drahou polovičkou, nezapomeňte si s sebou vzít zámek! A proč? Pokud chcete být jeden do druhého zamilovaní až do smrti (jako v pohádce, haha), "uzamknětě" svou lásku na mostě. A klíček hoďte do Seiny!
A jestli jste nezadaní, nezoufejte. Taková procházka po mostě plném barevných zámků je také pěkná podívaná!



3. Musée du Louvre & Musée d'Orsay
Nadšenci umění by neměli opomenout dvě nejznámější pařížská muzea, Louvre a Orsay. Abych pravdu řekla, tak Orsay mě nadchl více, protože neměl tak široké spektrum stylů a směrů, jako Louvre. Byla jsem nadšená z impresionistů a postimpresionistů. Dále z tehdy probíhající výstavy Markýze de Sade, které však na chuť nemuseli přijít úplně všichni...
Co jsme ale navštívit nestihli? Fondation Louis Vuitton a Musée Galliera. Budeme se tam muset holt ještě někdy vrátit!



4. Cathédrale Notre-Dame
Kdo se zajímá o literaturu, určitě Chrám Matky Boží v Paříži zná. My jsme se kochali pohledem na chrám pouze zvenku, dovnitř jsme se kvůli davům turistů bohužel nedostali. Když přejdete Seinu a zamíříte do uliček kolem hlavní cesty, můžete si zajít na večeři do jedné z krásných tamějších restaurací. Nebo si jen koupit palačinku s Nutellou do ruky a užívat si procházek.



5. La Basilique du Sacré Coeur
Za návštěvu stojí také krásná bazilika Sacré Coeur, která se nachází až na samotném vrcholku Montmartre. Určitě podlehnete kouzlu pouličních umělců, kteří se shlukují kolem tohoto místa. Jo a ještě něco...viděli jste film Amélie z Montmartru?




6. Moulin Rouge
A pokud už se vydáte směrem Montmartre, udělejte si také rovnou čas na večerní procházku a zajděte se podívat na svítící Moulin Rouge. 








4 comments:

  1. Nice pics!

    XX

    http://www.floortjeloves.com
    http://www.facebook.com/floortjeloves

    ReplyDelete
  2. Paříž je opravdu krásná, hned bych se tam podívala znovu.

    ReplyDelete