Monday 8 September 2014

I'm back!

Zdravím po stopadesátitisícidvětstědvaceti letech!
Moje jaksi pracovně nabité prázdniny a ubytování bez wifi (ano, věřte, že jsem naživu) mi nedovolily býti tady na blogu aktivní. A kde že jsem vlastně byla? Byla jsem se svým přítelem pracovat v Irsku. Sekat brokolici.
 Nepracovala jsem ale naštěstí na poli (to byla chlapská práce!), ale v packhousu. A věřte, že i práce tam byla celkem náročná. Na páse nám jezdily hromady a hromady brokolic, které jsme měli za úkol osekat, převážit a roztřídit. Řeknu vám, že 8 hodin stání na jednom místě v zimě, krájení v gumových rukavicích a se síťkou na hlavě a přenášení beden není žádní sranda. Také jsem si vyzkoušela planting. To byla práce lepší, nebyla to alespoň taková nuda jako na páse :D. To jsme jezdili v přívěsu za traktorem a trefovali se malinkými sazeničkami brokoliček do dírek ve v kole, které se otáčelo. To bylo celkem fajn! :D
Co ale bylo horší než práce, tak byly Poláci. Tuny uřvaných a sprostých Poláků. A dokonce jsme s nimi i bydleli...žádný příjemný zážitek to nebyl. Naštěstí s námi ale bydlela i jedna moc milá holčina z Francie :). Můj sen naučit se francouzky se ale nesplnil. Už dlouho bych to chtěla umět (dokonce mám doma i učebnici pro samouky, heč!), ale jediné co jsem se naučila bylo možná tak coccinelle, což znamená v překladu beruška :D.

Já s Coppelií - kámoškou z Francie.

Dále jsme kromě práce podnikali nejrůznější výlety. Samozřejmě Dublin, tam jsme byli jako vaření pečení, protože jsme to měli jen 45 minut autobusem z Naas (městečko, u kterého jsme bydleli). Potom třeba již zmíněné Naas, Newbridge, Carlow (kde jsme za autobus nechali asi 40 euro..), Blessington (zde jsou nádherná jezera) a další. Co se týče počasí, tak jsem ani nepostřehla, že nějaké léto bylo :D. Kosa a déšť šly ruku v ruce a když vylezlo sluníčko, tak to byl svátek!
Musím ale říci, že to pro mě byla skvělá zkušenost a i přes to nadávání a kňučení, že už tam nikdy pracovat nebudu a že chci domů, to bylo fajn. Ne každý má takovou příležitost a peněz se tam vydělá podstatně více než tady u nás (v zapadákově). Jo a ještě něco...brokolici už asi jíst nebudu..a to jsem ji zbožňovala!
Já a pan Foxie na výletě v Dublinu! :)

Máme rádi bagels aneb můj přítel si dělá snídani.


Naše oblíbené piknikové místečko v Newbridge.


Miluju polaroidy ♥ a pak Foxie taky.


Glendalough.



Tohle stvoření na mě přistálo! (mým nehtům prosím nevěnujte pozornost).

Západ slunce v Dublinu.









4 comments:

  1. Krásné fotky :) A jak jste se k brigádě dostali?
    veru-life.blogspot.cz

    ReplyDelete
  2. nádheré fotky, ještě krásnější příroda .. a Dublin <3
    taky bych takovou brigádu brala, kor s přítelem, taková dovolenka .. ale chápu, že to nebyl žádný med, ono se některé práce nezdají a jsou velmi náročné :)
    francouzština mi taky nikdy nešla :D

    ReplyDelete
  3. Ty fotky jsou nádherné, s přítelem vám to moc sluší a fotka západu na konci je úplně úžasná!!
    máš krásný blog a hned zakládám k oblíbeným!
    Lucka
    changelucylife.blogspot.cz

    ReplyDelete