Tuesday 16 September 2014

Fujifilm Instax Mini 8

Je to už dlouho, co jsem si přála polaroid. Tohle léto jsem o něm pořád jen mluvila a mluvila a mluvila a mému příteli už to asi lezlo na nervy a nebavilo ho to, protože mi ho pořídil. Pořídil ho v Irsku za 99 euro (a to i se čtyřmi balíčky fotopapíru po 10), což je celkem dobrá cena. Mělo to být překvapení na Vánoce, ale nějak se to profláklo (jsem moc zvědavá!!). No co..


Foťák fotí poměrně kvalitně, akorát si musíte dát na focení záležet, protože po stisknutí spouště už není cesty zpět a instantní fotka na drahém papírku už je venku. Aby jste nafotili dobré fotky, tak musí svítit sluníčko. V šeru fotky moc nevyniknou i přesto, že má foťák několik režimů i jejich automatické nastavení. 

Strašně se mi líbí ten magický moment, když papírek vyjede naprosto čistě bílý a až po chvilce se na něm začne postupně rýsovat vaše dílo. Je to jako kouzlo! :D 

S Instaxem jsem nadevše spokojená...a asi jsem podlehla tomuto instantnímu fotografování! Přemýšlím, že si pořídím i polaroid ve starší verzi. S tím je sice focení o trošičku složitější, ale všechno se dá naučit! :)




2 comments: