Wednesday 25 June 2014

Brazilian keratin

Od miláčka jsem dostala k narozeninám poukaz do kadeřnictví na brazilský keratin. Pořád jsem o tom doma básnila, jak si to nechala udělat kamarádka a jak pak měla tak zdravé a jemné vlasy..no mlela jsem a mlela, až už to asi nakonec nemohl vydržet a prostě mi to koupil :D. A já jsem měla radost jako malé děcko :).
Záležitost to není zrovna nejlevnější (ještě se k tomu musí koupit speciální šampón a kondicionér pro delší výdrž keratinu).

Celá procedúra je strašně zdlouhavá, ale určitě stojí za to. Já jsem musela vydržet sedět 3 hodiny (kdybych měla hustší a delší vlasy, tak bych tam prý seděla i 4 hoďky nebo dýl - snad poprvé, co jsem byla ráda, že nemám tak husté vlasy :D). Moje vlasy jsou přirozeně vlnité, po žehlení je mám krásně rovné jako špendlíky (takové jem si vždycky přála :D jupííí), ale takto rovné mi prý stejně moc dlouho nevydrží (ještě v tomto počasí...grr!). Po umytí se mi zase trochu zvlní, ale prý by měli zůstat ještě narovnané po dobu, než se keratin vymyje úplně (což jsou cca 4 měsíce).

Vlasy se musí umýt, pramínek po pramínku nastříkat keratinem, pak nechat působit cca půl hodiny, zase smýt a dát na ně masku, která působí asi10 minut. Potom se vlasy znova umyjí a fénují po pramíncích a pak se také musí po pramíncích žehlit na 230 stupňů (asi 8x se musí přežehlit jeden pramen). Je to na celé odpoledne, pokud však máte kratší vlasy, tak máte výhodu a domů odejdete dříve než já.
Se vším jsem zatím nadprůměrně spokojená, uvidíme, co dále. Cílem keratinu je zlepšit celkovou kvalitu vlasů, zacelit roztřepené konečky a urychlit růst vlasů. Mám teď strašně heboučké vlasy, úplně, jako by nebyly moje..jo a musím si je furt hladit :D. Asi mám novou úchylku!
I got voucher for a brazilian keratin (for hair) from my boyfriend as a birthday gift. I´m so happy, my hair is now more healthy and more soft. It´s very long procedure, I was sittyng there about 3 hours. But I´m very satisfied with results! :)

PŘED/BEFORE:

PO/AFTER:

Šampón a kondicionér pro péči o vlasy ošetřené keratinem :)
Shampoo and condicioner for hair treated by keratin.







6 comments:

  1. teda ake rovne vlasy mas!

    www.donnaiveh.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. love the post!
    Great blog, so I'm a new follower :)
    would you like to follow each other?

    ReplyDelete
  3. wow, to je teda rovné! :).

    Kejmy ♥.

    ReplyDelete
  4. Amazing!!!

    xoxo

    http://estilohedonico.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
  5. Wáááááu, to je teda mazec :). Úplně jak někdo jiný, to by se mi taky líbilo. Jak dlouho Ti ty vlasy takhle vydržely?
    veru-life.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takhle rovné to vydrží jen asi do prvního umytí..třeba teď už mám vlasy vlnité jako dříve. A abych řekla pravdu, tak jsem od toho ale čekala více na to, jak je to drahé...nebo je to možná tím, že přes prázdniny jsem se o vlasy moc nestarala :D.

      Delete