Sunday 30 November 2014

1. Advent Sunday

V pátek jsem měla svůj stužkovací ples a naštěstí jsem ve zdraví přežila. Bylo to naprosto úžasné! Všechno nám krásně vyšlo, přesně jak jsme plánovali. Nic se nám nepokazilo. Uff..ale toho stresu bylo...
♡

A dneska je tu konečně první adventní neděle! Zítra si konečně vezmu první čokoládu z adventního kalendáře! :D A začnu s mamkou péci první várku perníčků (kvůli bráchovi děláváme dvojitou dávku). Ještě si musím vyzdobit pokojíček..zatím jsem se k tomu nedostala. Ale to bych si tu první musela uklidit. Mám takovou radost (jo, já vím, jsem jako malé děcko). A musím začít s nákupem vánočních dárků. Jen ještě nevím, co komu koupím. Je to těžké se někomu trefit do vkusu (zvláště vybíravé mamce!!!).

A protože už od malička miluji zvířata rozhodla jsem se, že i jim udělám o Vánocích radost. A to hlavně těm, kteří nějakou tu radost potřebují a nemají na to své páníčky. Chci udělat radost zvířátkům v útulku a koupit jim nějaké potřebné věci, hlavně konzervy a třeba nějakou hračku nebo pamlsek. Myslím si, že Vánoce nejsou jen o dostávání dárků, ale hlavně o rozdávání a obětování se pro druhé. A o rodině samozřejmě. Pomoc zvířatům v nouzi mi udělá větší radost, než kdybych dostala jakýkoli dárek. A oni za to budou určitě hodně vděční! :)

Untitled

A co vy? Chystáte se na Vánoce udělat nějaký dobrý skutek?

2 comments:

  1. My máme už skoro napečeno a už z toho ujídání začínám kynout.. :D
    Moc hezký nápad s tím útulkem :)))

    ReplyDelete
  2. Já chodím do útulku "zdarma" vypomáhat už léta, však jsem tam chodívala už na praxe během střední a vysoké školy,takže je to pro mě již rutina a samozřejmost, že nejen o Vánocích jim nadělíme (sama mám doma pejska a fenku z útulku:)) a hluchou kočku:D), jinak napečeno mám také, jen dodělám nepečené, na které je ještě trochu brzo, ale profláknu tu na sebe, že i když je "schovala" před ujídáním rodičů, chodím na ně prasit já sama:DDD Moc se těším, Vánoce miluji:)
    Lucka
    changelucylife.blogspot.cz

    ReplyDelete